Naložené švestky ve víně obalené anglickou slaninou zpět

Ingredience:
anglická slanina sušené švestky láhev dobrého červeného vína
loupané mandle hrstkaolivový olej1 lžíce
anglická slanina , sušené švestky , láhev dobrého červeného vína , loupané mandle hrstka, olivový olej 1 lžíce

Příprava

Vynikající chuť naložených švestek, které můžete doplnit i mandlí, která dodá závitku šmrnc.

Sušené švestky dáme klidně na půl dne marinovat v silném červeném víně.
Poté vezmete švesku, můžeme přidat mandli a zabalíme do slaninového kabátku. Buďto dáme péct na vymazaný plíšek a zapečeme na 15 minut v troubě na 200 stupňů NEBO můžeme dát na pánev a nechat slaninku "zatáhnout". Poté poklademe na talíř a necháme chvilku odležet. Záleží, jestli je chcete pojídat teplejší nebo vlažné.

Mezitím si můžete nalít zbytek vína, který budete k této chuťovce popíjet. Milovníci výrazných chutí, mohou přidat například kozí sýr.

2014-11-14 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladyvyšší

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI