Obložené batátové muffiny zpět

Ingredience:
batát1 ksquinoa60 gmáslo1 lžíce
vejce1 ksmléko60 mltymián3 snítky
prášek do pečiva bez fosfátů1/2 balíčkusůl dle chutilučina dle chuti
polníček dle chutikvalitní šunka dle chutisýr (mozzarella) dle chuti
rajčata dle chutibazalka dle chuti
batát 1 ks, quinoa 60 g, máslo 1 lžíce, vejce 1 ks, mléko 60 ml, tymián 3 snítky, prášek do pečiva bez fosfátů 1/2 balíčku, sůl dle chuti, lučina dle chuti, polníček dle chuti, kvalitní šunka dle chuti, sýr (mozzarella) dle chuti, rajčata dle chuti, bazalka dle chuti

Příprava

Muffiny u nás milujeme, to je známá věc. Ve většině případů je pečeme sladké, ale i jejich slaná podoba má něco do sebe. Dnes jsem zvolila právě jejich slanou podobu a využila je i jako základ pro vytvoření obložené varianty. Tato varianta vám skvěle nahradí obložené chlebíčky.

Nejprve batát oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme ve vodě do měkka. Poté jej rozmačkáme a dáme stranou. Uvaříme si quinoi dle návodu na obalu a necháme zchladnout. V míse smícháme rozmačkaný batát, zchladlou quinoi, prášek do pečiva, nasekaným tymiánem, solí a přidáme mléko, rozpuštěné mléko a vejce. Promícháme a rozdělíme do formy na muffiny, vyložené silikonovými košíčky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 50 minut. Upečené muffiny necháme zachladnout. Podélně je rozřízneme, na každý dáme lžičku lučiny, plátek šunky, sýra a polníček a přiklopíme druhou půlkou.

2016-12-08 Předkrmy

Poznámka

Inspirace: Časopis FOOD listopad 2016

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI