Ingredience: | |||||
střední dýně Hokkaido | 1 ks | olivový olej Borges Extra Virgin | 4 lžíce | himalájská sůl | dle chuti |
čerstvě mletý pepř | dle chuti | čerstvé bylinky (bazalka, rozmarýn, tymián) nebo rukola na posypání | dle chuti | ||
Dip: | |||||
zakysaná smetana (řecký jogurt) | 1 ks | lístky čerstvé bazalky | malá hrstka | česnek | 1 malý stroužek |
himalájská sůl | dle chuti | čerstvě mletý pepř | dle chuti |
Dýně Hokkaido je pro nás v kuchyni v posledních letech stejně běžná jako jiné druhy zeleniny. Dá se z ní připravit spousta pokrmů. Já miluji hlavně dýňovou polévku a především tuto rychlovku, kterou především na podzim připravuji hodně často.
1. Troubu si předehřejeme na 170 stupňů.
2. Dýni důkladně omyjeme, odstraníme konce, rozkrojíme ji napůl a vydlabeme vnitřek (dýni neloupeme). Poté si ji nakrájíme na měsíčky (cca 1 - 1,5 cm silné).
3. Plech si vyložíme pečícím papírem. V míse smícháme olivový olej se solí a pepřem a dýni v něm promícháme. Pečeme, dokud dýně není měkká a zlatavá. Trvá to zhruba 20 - 30 minut.
4. Než se nám dýně upeče, připravím si bazalkový dip. Smícháme zakysanou smetanu s nadrobno nakrájenou bazalkou. Dip ještě osolíme, opepříme a přidáme malý stroužek utřeného česneku.
5. Dýni posypanou čerstvými bylinkami servírujeme s bazalkovým dipem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI