Pečená dýně s parmazánem a bazalkovým dipem zpět

Ingredience:
dýně Hokkaido1 ksolivový olej Extra Virgin dle potřebyvločková sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř špetkaparmazán dle potřebyčerstvé bylinky (rozmarýn, tymián nebo bazalka) dle chuti
Dip:
zakysaná smetana1 kelímekbazalka dle chutičesnek1 malý stroužek
sůl dle chutipepř špetka
dýně Hokkaido 1 ks, olivový olej Extra Virgin dle potřeby, vločková sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř špetka, parmazán dle potřeby, čerstvé bylinky (rozmarýn, tymián nebo bazalka) dle chuti, zakysaná smetana 1 kelímek, bazalka dle chuti, česnek 1 malý stroužek, sůl dle chuti, pepř špetka

Příprava

Za chvíli nám začne sezóna dýní Hokkaido, a tak tu máme s předstihem jeden recept na nejjednodušší přípravu dýně. A protože v jednoduchosti je krása, doplnila jsem pečenou dýni jednoduchým dipem s bazalkou.

Troubu si předehřejeme na 170 stupňů.

Mezitím si očistíme dýni. Nejdříve ji důkladně omyjeme, odstraníme konce a pak si ji rozkrojíme napůl a vydlabeme vnitřek. Poté si ji už nakrájíme na měsíčky (cca 1-1,5 cm silné). Já osobně nechávám dýni i se slupkou a neloupu ji.

Plech si vyložíme pečícím papírem a měsíčky dýně na něj poklademe. Pak už jen dýni pokapeme olivovým olejem, dobře osolíme, opepříme a posypeme parmazánem. Pečeme, dokud dýně není měkká. Trvá to zhruba 20-25 minut.

Než se nám dýně upeče, připravíme si bazalkový dip. Smícháme zakysanou smetanu s nadrobno nakrájenou bazalkou. Dip ještě osolíme, opepříme a přidáme malý stroužek česneku.

Dýni posypanou čerstvými bylinkami servírujeme s bazalkovým dipem.

2015-10-15 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostpodzim
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI