Ingredience: | |||||
dýně Hokkaido | 1 ks | olivový olej Extra Virgin | dle potřeby | vločková sůl | dle chuti |
čerstvě mletý pepř | špetka | parmazán | dle potřeby | čerstvé bylinky (rozmarýn, tymián nebo bazalka) | dle chuti |
Dip: | |||||
zakysaná smetana | 1 kelímek | bazalka | dle chuti | česnek | 1 malý stroužek |
sůl | dle chuti | pepř | špetka |
Za chvíli nám začne sezóna dýní Hokkaido, a tak tu máme s předstihem jeden recept na nejjednodušší přípravu dýně. A protože v jednoduchosti je krása, doplnila jsem pečenou dýni jednoduchým dipem s bazalkou.
Troubu si předehřejeme na 170 stupňů.
Mezitím si očistíme dýni. Nejdříve ji důkladně omyjeme, odstraníme konce a pak si ji rozkrojíme napůl a vydlabeme vnitřek. Poté si ji už nakrájíme na měsíčky (cca 1-1,5 cm silné). Já osobně nechávám dýni i se slupkou a neloupu ji.
Plech si vyložíme pečícím papírem a měsíčky dýně na něj poklademe. Pak už jen dýni pokapeme olivovým olejem, dobře osolíme, opepříme a posypeme parmazánem. Pečeme, dokud dýně není měkká. Trvá to zhruba 20-25 minut.
Než se nám dýně upeče, připravíme si bazalkový dip. Smícháme zakysanou smetanu s nadrobno nakrájenou bazalkou. Dip ještě osolíme, opepříme a přidáme malý stroužek česneku.
Dýni posypanou čerstvými bylinkami servírujeme s bazalkovým dipem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI