Pečené kaštany s rozmarýnem zpět

Ingredience:
jedlé kaštany500 gmáslo2 - 3 lžícerozmarýn4 snítky
citron - kůra1 kssůl dle chuti
jedlé kaštany 500 g, máslo 2 - 3 lžíce, rozmarýn 4 snítky, citron - kůra 1 ks, sůl dle chuti

Příprava

Máte rádi pečené kaštany? My je milujeme! Vlastně vždycky, když jdeme v zimě na trh, tak hledáme pečené kaštany, a když je mají, hned si je koupíme. 

Doma je většinou pečeme jen tak samotné, ale v Apetitu mě zaujal recept na tyhle kořeněné. Zkusili jsme je a fakt jsou skvělé!

Troubu rozehřejte na 200°C. 

Každý kaštan nařízněte do křížku. Je jedno, jestli ve špičce nebo na straně, ale já je nařezávám tak, že plochou stranou položím kaštan na prkýnko a nahoře ho naříznu zubatým nožem. Jde to lépe než ve špičce a hlavně to jde dobře tím zubatým nožem. Bez naříznutí by kaštany v troubě vybuchovaly a navíc se díky naříznutí dostane chuť koření krásně dovnitř.

Kaštany vsypte do pekáčku a pečte 25 - 30 minut.

Potom přidejte rozpuštěné máslo, citronovou kůru a posekaný rozmarýn a sůl. Promíchejte a ještě dejte na 5 minut do trouby. 

Ihned podávejte.

2018-12-06 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI