Pirohy zpět

Těsto:
polohrubá mouka7 lžicšpaldová mouka4 lžícekukuřičná polohrubá mouka nebo hladká mouka4 lžíce
sůl špetkažloutek1 kssojové mlékocca 2 dcl
Kvásek:
droždí1/2 kostkyfruktoza na droždí na špičku lžičkyvlažné sojové mléko2 lžíce
žloutek na potření pirohů1 ks
Náplň:
sojové párkycca 6 nožiček
polohrubá mouka 7 lžic, špaldová mouka 4 lžíce, kukuřičná polohrubá mouka nebo hladká mouka 4 lžíce, sůl špetka, žloutek 1 ks, sojové mléko cca 2 dcl, droždí 1/2 kostky, fruktoza na droždí na špičku lžičky, vlažné sojové mléko 2 lžíce, žloutek na potření pirohů 1 ks, sojové párky cca 6 nožiček

Příprava

Plněné pirohy, jsou super svačinka. Jelikož je tenhle recept dle mé dělené stravy je náplň ze sojových párků...ale fantazii se meze nekladou. Plňte špenátem, nivou...prostě dle chutě.

Mouku smícháme se solí a doprostřed uděláme důlek, tam rozdrobíme droždí, posypeme fruktozou a zalijeme 2 lžícemi vlahého mléka. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme vzejít. Pak přidáme ostatní přísady a propracujeme těsto, aby se nelepilo. Necháme na teplém místě vykynout. Těsto vyválíme a tvoříme pomocí vykrajovátka pirohy, které plníme nadrobno nasekaným nebo umletým sojovým párkem. Pirohy potřeme rozšlehaným žloutkem s troškou vody a posypeme paprikou, sezamen , nebo solí a kmínem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 30 minut.

2014-11-27 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy10 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI