Placky z červené quinoi, dýně, cukety a pórku zpět

Ingredience:
červená quinoa300 gočištěná máslová dýně250 gočištěná vydlabaná cuketa80 g
pórek60 glahůdková maďarská červená paprika Grešík1 lžičkamajoránka1 lžíce
himalájská sůl dle chutičesnek2 stroužkyrýžová polohrubá mouka dle potřeby
olivový olej dle potřeby
červená quinoa 300 g, očištěná máslová dýně 250 g, očištěná vydlabaná cuketa 80 g, pórek 60 g, lahůdková maďarská červená paprika Grešík 1 lžička, majoránka 1 lžíce, himalájská sůl dle chuti, česnek 2 stroužky, rýžová polohrubá mouka dle potřeby, olivový olej dle potřeby

Příprava

Mami mňami, ten náš malý chlapík chce pořád jíst. Vyžaduje, aby to bylo konzumovatelné z ruky, dýně načatá takže mi bleskly hlavou placky. Ty má náš malý strávník rád, quinoa je jeho oblíbená a akorát mi přistála v zásobách. Takže se šlo plácat.

Dáme si vařit Quinou v poměru voda/quinoa 2:1, vaříme, dokud nepopuká a neudělá ocásky kolem 20 minut.
V páře si uvaříme zeleninu - máslovou dýni, cuketu, pórek. Po vychladnutí rozmixujeme zeleninu a přidáme vychladlou quinou, zamícháme, přidáme koření, sůl, zahustíme rýžovou polohrubou moukou. Já dala kolem 10 polévkových lžic, budou i tak mazlavé tak je dobré si pomoučnit ruce při tvoření placek.

Placičky dáme na pečící papír, který potřeme olivovým olejem a pár kapiček olivového oleje dáme na každou placičku. Pečeme na 180°C 30 minut.

2016-01-18 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI