Polentovo-cizrnové krekry zpět

Ingredience:
cizrnová mouka2 hrnkyinstantní polenta1 hrnekolivový olej trochu
studená voda1 hrneksůl dle chuti
cizrnová mouka 2 hrnky, instantní polenta 1 hrnek, olivový olej trochu, studená voda 1 hrnek, sůl dle chuti

Příprava

Určitě to všichni znáte. Máte chuť na něco slaného k zakousnutí, ale nechcete mít výčitky, že jste si dali něco nezdravého. Před očima vidíte balíček chipsů, který jste si schovali do spíže pro případ nouze. Jistě, jednodušší by bylo zajít si pro ty brambůrky a spořádat je u televize na posezení :-D Pokud si ale dáte trošku práce a upečete si vlastní domácí krekry, uvidíte, že už nebudete chtít žádné jiné.

Ve větší míse smíchejte mouku, polentu a vodu. Vše osolte a pomocí rukou zpracujte těsto. Pokud je těsto moc lepkavé, přidejte ještě trochu mouky. Vál, na kterém budete těsto zpracovávat posypte také moukou a pomoučete si i váleček. Pomocí něho vyválejte tenký plát. Z těsta pak vykrajujeme tvary, jaké se nám budou zrovna líbit. Krekry poté přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečící papír potřete trochou olivového oleje, aby se Vám sušenky nepřipálily. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 10-15 minut. Doporučuji podávat s jogurtovo-česnekovým dipem.
2014-11-27 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
20
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI