Polentový koláč s rajčaty, mozzarellou a bazalkou zpět

Ingredience:
vývar300 mlinstantní polenta100 gvejce1 ks
bazalka a oregano hrstrajčata3 ksmozzarella1 balení
sůl dle chutipepř dle chutibazalka na ozdobení
vývar 300 ml, instantní polenta 100 g, vejce 1 ks, bazalka a oregano hrst, rajčata 3 ks, mozzarella 1 balení, sůl dle chuti, pepř dle chuti, bazalka na ozdobení

Příprava

Pokud jde o polentu tak je to u nás v rodině půl na půl. Polovina rodiny ji má ráda a polovina ji prostě nemusí. Zkusila jsem ji tedy využít trochu jinak, a to ve formě základu slaného koláče. Výsledek byl pro mě uspokojivý, protože ji druhá polovina rodiny tedy vzala na milost. Na koláč si pak může každý dát, co má rád u nás je to jednoznačně kombinace rajčat, mozzarelly a bazalky.

Vývar si nalijeme do hrnce a zahřejeme do varu. Poté do něj vsypeme polentu a vaříme cca 2 minuty. Polentu osolíme, opepříme a zamícháme do ní nasekanou bazalku a oregáno. Nakonec vmícháme vejce. Koláčovou formu si vyložíme pečícím papírem a polentovou směs do ní nalijeme. Na polentovou směs pak poklademe na kolečka nakrájená rajčata a mozzarellu a navrch posypeme bazalkou.

Koláč pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 25 minut. Poté necháme vychladnout a nakrájíme. Můžeme podávat teplé (v této podobě je koláč výborný, ale hůře s jednotlivými kousky manipuluje) nebo i studené.

2016-05-25 Předkrmy

Poznámka

Inspirovala jsem se na webu fitrecepty.info

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI