Pomazánka z červené čočky

Ingredience:
červená čočka200 gmrkev1 ksolivový olej3 lžáce
česnek2 stroužkymenší cibule1 kssůl dle chuti
kari koření špetka
červená čočka 200 g, mrkev 1 ks, olivový olej 3 lžáce, česnek 2 stroužky, menší cibule 1 ks, sůl dle chuti, kari koření špetka

Příprava

Na pomazánku z cizrny nebo červené čočky se chystám už docela dlouho, ale pořád se do ní ne a ne  pustit. Dokonce jsem měla včera už připravené suroviny, ale pak nějak už nezbyly síly, takže na ní došlo až dnes.
Pokud se nebojíte trošku experimentovat a nebojíte se tak trochu jiné pomazánky, vřele doporučuji. Musím na sebe "prásknout", že já ujídala a ujídla už v procesu vaření.

Nejprve si v kastrolu rozpálíme 3 lžíce olivového oleje a vhodíme na drobno nakrájenou cibuli. Necháme zesklovatět, potom přidáme na hrubo nastrouhanou mrkev a chvíli restujeme. Poté přidáme čočku, ještě chvíli restujeme a nakonec přilijeme půl litru vody, osolíme, přidáme prolisovaný česnek, špetku kari koření a pod pokličkou vaříme na nízkou teplotu do úplného změknutí a vyvaření vody. Při vaření občas zamícháme, aby se čočka nepřipalovala. Čočka se krásně rozvaří, takže už není třeba vůbec mixovat. Pomazánku necháme důkladně vychladit, je krásně hladká a opravdu vynikající.
2015-04-17 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostnávštěva
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI