Pomazánka z pečené mrkve a pomerančové šťávy zpět

Ingredience:
mrkev3 ksolivový olej3 lžícekoření Zahradní pochoutka (sušená cibule, česnek, petržel, paprikové floky)2 lžičky
pomeranč - šťáva z něj1/2 kszakysaný výrobek nebo smetanový sýr2 lžícehrubozrnná sůl dle chuti
vícebarevný pepř dle chutinasekaná jarní cibulka k podávání
mrkev 3 ks, olivový olej 3 lžíce, koření Zahradní pochoutka (sušená cibule, česnek, petržel, paprikové floky) 2 lžičky, pomeranč - šťáva z něj 1/2 ks, zakysaný výrobek nebo smetanový sýr 2 lžíce, hrubozrnná sůl dle chuti, vícebarevný pepř dle chuti, nasekaná jarní cibulka k podávání

Příprava

Pomazánky jsou dle mého neprávem opomíjené. Samy o sobě však skrývají dle mého neuvěřitelný potenciál a to jak chutí, tak především variability při jejich výrobě. Já jsem zvolila trochu spojení zeleniny a ovocné šťávy. Výsledná chuť je pro mě velice příjemná a určitě bych ji řadila k pomazánkám, které si zaslouží svoje místo v jídelníčku.

Mrkev si očistíme a nakrájíme na středně velké klínky. V misce si smícháme olivový olej a koření, promícháme. Směs z olivového oleje pak dáme na mrkev a celou ji obalíme. Menší plech si vyložíme pečícím papírem a dáme na něj mrkev. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 15 minut. Poté přidáme šťávu z poloviny pomeranče, promícháme a pečeme dalších cca 15 minut. Upečenou mrkev pak přendáme do mixéru (nebo mixujeme pomocí tyčového mixéru) a rozmixujeme dohladka. Přidáme zakysaný výrobek a promícháme. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s oblíbeným pečivem a posypané nasekanou jarní cibulkou. 

2018-01-25 Předkrmy

Poznámka

Inspirace: www.albert.cz

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI