Quiche s dýní a červenou řepou (bez lepku)

zpět
Quiche s dýní a červenou řepou (bez lepku)
Korpus:
kukuřičná mouka1 a 3/4 hrnkurozehřáté máslo150 gvejce1 ks
Náplň:
menší červené řepy2 ksmalá dýně Hokkaido1/2 ksčerstvý kozí sýr100 g
dobromysl hrstkasmetana na šlehání250 mlvejce3 ks
kukuřičná mouka 1 a 3/4 hrnku, rozehřáté máslo 150 g, vejce 1 ks, menší červené řepy 2 ks, malá dýně Hokkaido 1/2 ks, čerstvý kozí sýr 100 g, dobromysl hrstka, smetana na šlehání 250 ml, vejce 3 ks

Příprava

Tento bezlepkový koláč je inspirován kamarádkou Maruškou, která nám obdobný servírovala při příjezdu do Santa Fé. Po několikadenní cestě, kdy jsme v rámci časových úspor jedli jen "za volantem" to pro nás byla božská mana! Vůbec nejlepší na tom je, že udělat tohle těsto je ještě jednodušší a rychlejší, než dělat klasické křehké těsto.

Kukuřičnou mouku smícháme s rozpuštěným máslem, vejcem a špetkou soli. Připravené těsto vtlačíme do formy na koláč. Perfektně drží i na okrajích. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Řepu nakrájejte na tenké plátky, nebo nastrouhejte nahrubo. Dýni nakrájejte na tenké měsíčky. Smetanu smíchejte s vejci, osolte, opepřete a přidejte dobromysl. Na dno koláče naskládejte řepu, na ni položte měsíčky dýně a kousky sýra. Zalijte směsí smetany a vajec. Pečte na 180 stupňů asi 45 minut.

2017-12-14 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojvíno červené
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI