Řecký salát zpět

Ingredience:
zralá rajčata2 - 3 ksokurka1 kspaprika1 ks
střední červená cibule1 ksčerné olivy hrstsýr feta200 g
mořská sůl dle chutišťáva z citronu dle chutikvalitní olej dle potřeby
koření na řecký salát (sušené oregano) dle chutilístky čerstvé máty dle chuti
zralá rajčata 2 - 3 ks, okurka 1 ks, paprika 1 ks, střední červená cibule 1 ks, černé olivy hrst, sýr feta 200 g, mořská sůl dle chuti, šťáva z citronu dle chuti, kvalitní olej dle potřeby, koření na řecký salát (sušené oregano) dle chuti, lístky čerstvé máty dle chuti

Příprava

Když si vzpomenu na loňskou dovolenou v řeckém městečku Parga, vždy se mi vybaví řecký salát. I když má Řecko spoustu vynikajících jídel, tento jednoduchý salát je pro mě jedničkou.

Rajčata nakrájíme na klínky, okurku na kostky, papriku na plátky a červenou cibuli na tenká půlkolečka. V misce (talíři) smícháme rajčata, okurku, papriku a černé olivy. Vše zasypeme nakrájenou cibulí.
Na cibuli položíme plátek sýru feta. Salát pokapeme několika kapkami šťávy z citronu a zalijeme dostatečným množstvím olivového oleje (salát se musí v oleji trochu „koupat“).
Nakonec salát jemně posolíme a posypeme kořením. Na talíři dozdobíme čerstvou mátou.

2016-07-20 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI