Salát Waldorf

zpět
Salát Waldorf
Ingredience:
řapíkatý celer3 stonkystředně velká červená jablka2 ksčervené hrozny (nejlépe bezsemenné) hrst
nahrubo nasekané vlašské ořechy hrstcitronová šťáva1 lžícebílý jogurt (bezlaktózový)2 lžíce
řapíkatý celer 3 stonky, středně velká červená jablka 2 ks, červené hrozny (nejlépe bezsemenné) hrst, nahrubo nasekané vlašské ořechy hrst, citronová šťáva 1 lžíce, bílý jogurt (bezlaktózový) 2 lžíce

Příprava

Pokud jste ještě nikdy neochutnali salát Waldorf, je čas to napravit. Je to jediný salát, který si připravuji i na podzim nebo v zimě, protože je plný vitamínů a já bez něj zkrátka nedokážu žít. Spojení šťavnatých jablíček, aromatického celeru a sladkých hroznů je jednoduše geniální. Do klasického salátu Waldorf se přidává navíc ještě majonéza. Já jsem ji vyměnila za bílý jogurt a připravila tak jeho odlehčenější verzi.

Řapíkatý celer omyjeme a nakrájíme ho na kousky. Jablka očistíme, nakrájíme je na kostičky a společně s rozpůlenými hrozny je vsypeme do mísy k řapíkatému celeru. Do salátu přidáme hrst nasekaných vlašských ořechů, bílý jogurt, citronovou šťávu a vše promícháme. Salát rozdělíme do misek a podáváme.

2018-01-09 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI