Slané tvarohové tyčinky

zpět
Slané tvarohové tyčinky
Ingredience:
hladká mouka250 gmáslo250 gměkký plnotučný tvaroh250 g
sůl1 lžičkamalé vejce na potírání1 kssůl, sezam, mák, kmín, paprika, rozmarýn, oregano, pepř... dle chuti
hladká mouka 250 g, máslo 250 g, měkký plnotučný tvaroh 250 g, sůl 1 lžička, malé vejce na potírání 1 ks, sůl, sezam, mák, kmín, paprika, rozmarýn, oregano, pepř... dle chuti

Příprava

Recept mám od mámy a původně se u nás peče na Vánoce jako slané cukroví. A nepečou se tyčky, ale vykrajují se různé tvary vykrajovátky s vlnkovým okrajem. Jenže já jsem zase trochu líná a hlavně mám vychytaný tyčkovač od Tescomy, tak proč si neulehčit práci, že?

Tvaroh si pořiďte spíš v kostce, je přece jen o fous tužší než ve vaničce a bude se vám potom s těstem lépe pracovat, nebude tak řídké. Lžička soli v původním recepu nebyla, ale je to poměrně užitečný dodatek pro všechny trubky jako jsem já. Tedy myslím pro všechny, co zapomenou tyčinky posolit na vrch těsně před pečením. Když dáte do těsta aspoň minimální množství soli, budou se neposolené tyčky po upečení mnimálně dát jíst.

Mouku se změklým máslem, tvarohem a solí vypracujeme do hladkého těsta (nejlépe to půjde rukama), které necháme alespoň hodinu odležet v chladu. Pak ho rozválíme na tenký plát, že kterého vykrajujeme tyčinky nebo jiné tvary. Ty na plech potíráme rozkvrdlaným vejcem a sypeme solí a dalším podle chuti. Pečeme na 180 stupňů 10 - 15 minut (zkrátka do zrůžovění). Uchováváme na suchém místě, aby tyčinky nevlhly.

2018-03-16 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI