Šneci z listového těsta zpět

Ingredience:
listové těsto1 balenírajský protlak2 lžícekečup2 lžíce
hladká mouka2 lžíceprovensálské koření dle chutišunka dle chuti
slanina dle chutisýr dle chutivejce na potření
mořská hrubozrnná sůl dle chuti
listové těsto 1 balení, rajský protlak 2 lžíce, kečup 2 lžíce, hladká mouka 2 lžíce, provensálské koření dle chuti, šunka dle chuti, slanina dle chuti, sýr dle chuti, vejce na potření, mořská hrubozrnná sůl dle chuti

Příprava

Když jsme na zahrádce, tak většinou chodíme domů až k večeru, takže svačina musí být připravena. Šneky z listového těsta mají rádi děti, ale i my dospělí. Šneky můžeme konzumovat ještě teplé, ale svou chuť neztratí ani po vychladnutí.

Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále a potřeme směsí kečupu, protlaku a provensálského koření. Pak postupně navrstvíme šunku, slaninu a sýr. Celý plát těsta stočíme do rolády, nakrájíme na plátky asi 2 cm tlusté, srovnáme je na plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubozrnnou solí, provensálským kořením, nebo oreganem a upečeme při 200°C dorůžova. Nakonec můžeme ještě horké šneky posypat dobrým strouhaným sýrem.

2016-07-19 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI