Strouhaná bramborová pomazánka na způsob bramborového salátu zpět

Ingredience:
brambory1000 guvařený celer1/4 ksuvařená menší mrkev2 ks
uvařená petržel1 kssladkokyselé okurky v nálevu s feferonkou4 ksostravská klobása1 nožička
vejce uvařená natvrdo2 kssůl dle chutipepř dle chuti
zakysaná smetana1 kshořčice1 a 1/2 lžícemajolka dle potřeby
citronová šťáva dle chutinálev ze sterilovaných okurek dle chuti
brambory 1000 g, uvařený celer 1/4 ks, uvařená menší mrkev 2 ks, uvařená petržel 1 ks, sladkokyselé okurky v nálevu s feferonkou 4 ks, ostravská klobása 1 nožička, vejce uvařená natvrdo 2 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, zakysaná smetana 1 ks, hořčice 1 a 1/2 lžíce, majolka dle potřeby, citronová šťáva dle chuti, nálev ze sterilovaných okurek dle chuti

Příprava

Dnes mám pro vás recept na pomazánku z brambor, kterou můžete využít buď jako pomazánku na pečivo, nebo jako přílohu - bramborový salát.

Brambory a uvedenou zeleninu uvaříme do měkka a necháme vychladnout. Vejce uvaříme natvrdo. Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo na slzičkovém struhadle. Stejně tak nastrouháme uvařená vejce, sterilované okurky, vařenou zeleninu a klobásu. Pole chuti osolíme a opepříme. Přidáme zakysanou smetanu nebo jogurt smíchaný s majolkou. Zalijeme trochou nálevu z okurek. Podle chuti ještě zakápneme šťávou z citronu.

TIP: Brambory a zeleninu uvaříme spíše do poloměkka, aby se dobře strouhala.

2017-12-11 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI