Tuňáková pomazánka zpět

Ingredience:
nadýchaný sýr Almette (Lučina)150 gtuňák v oleji200 gčervená cibule1/2 ks
šťáva ze 1/4 citronu dle chutihimlájská sůl dle chutičerstvě namletý pepř dle chuti
kajenský pepř špetka
nadýchaný sýr Almette (Lučina) 150 g, tuňák v oleji 200 g, červená cibule 1/2 ks, šťáva ze 1/4 citronu dle chuti, himlájská sůl dle chuti, čerstvě namletý pepř dle chuti, kajenský pepř špetka

Příprava

Tuňákovou pomazánku jsme doma dělali už v době, když jsem byla úplně malá. Od té doby, co jsem se odstěhovala od rodičů, ji téměř nedělám, protože můj manžel ji nenávidí. Když jsem ale jako dárek dostala obrovské balení tuňáka v konzervě, rozhodla jsem se zase vzpomínky na dětství obnovit.

  1. Červenou cibuli si nakrájejte nadrobno.
  2. Do misky dejte sýr Almette (můžete ho nahradit klasickou Lučinou). Z tuňáka slijte olej a přidejte do misky společně s cibulí. Ochuťte citrónovou šťávou, solí, pepřem, případně kajenským pepřem podle vlastní chuti.
  3. Podávejte na bagetce nebo chlebu. Já osobně mám ráda tuňákovou pomazánku ozdobenou nasekanou jarní cibulkou nebo výhonky.
2016-10-06 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostpiknik
Čas přípravy10 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI