Výborná lososová fáš s čerstvým špenátem zpět

Ingredience:
čerstvý losos bez kůže300 gnajemno nasekaný čerstvý kopr2 lžícesůl dle chuti
bílý pepř dle chutibílek1 kssmetana na šlehání150 ml
baby špenát dle potřeby
čerstvý losos bez kůže 300 g, najemno nasekaný čerstvý kopr 2 lžíce, sůl dle chuti, bílý pepř dle chuti, bílek 1 ks, smetana na šlehání 150 ml, baby špenát dle potřeby

Příprava

Jednoduché recepty, které ve výsledku vypadají luxusně. To opravdu miluji. Třeba dnešní lososová fáš. Nadýchaná a jemná, v kabátku ze zelených špenátových listů. Můžete ji podávat k salátu, jako předkrm nebo s kouskem pečiva jako chutnou a lehkou večeři. Výborně chutná se sklenkou bílého nebo růžového vína. A díky vaření ve formičce vypadá naprosto nádherně.

Fáš je směs mletého masa, velice jemná, doplněná vejci, případně trochou smetany, houskou, bylinkami. Můžete jí plnit různé masové rolády, ale také uvařit ve formě a podávat jako samostatné jídlo.

Já jsem zvolila vaření ve formičce a při servírování doplnila baby špenátem a mungo klíčky. Výborné chuti doplnila sladkokyselá citrusová omáčka. Teď už jen křupavá bagetka nebo jiné oblíbené pečivo. A máte na stole skvělou večeři, jako my. Nebo také předkrm, kterým opravdu ohromíte. 

Můžete podávat teplé i studené, záleží na vaší chuti. My jsme zkoušeli obě varianty a nedokážu se rozhodnout, která byla lepší.

Lososa nakrájejte na menší kousky, přidejte kopr, sůl a pepř. 

Tuto směs dejte do nádoby se sekacím nožem. Ideálně do té, která se dodává k ponorným mixérům. Rozmixujte na jemnou směs - fáš. Až je směs hladká, přidejte smetanu a bílek. 

Ještě několikrát zmáčkněte, až se směs promíchá.

Připravte si kousky potravinové fólie. Na ty položte nerezové tvořítko, které vystelete špenátovými listy a naplníte lososovou fáší. Snažte se  malou lžičkou utlačit. Nahoře zase překryjte špenátem. Celou nerezovou formičku zavřete do folie, kterou pořádně utáhnete. Ideálně by spoj měl být nahoře, ať do formičky nevnikne voda. 

Připravte si vodní lázeň. Do širokého hrnce dejte pařáček. Na něj položte připravená tvořítka s fáší. Opatrně nalijte vodu tak, aby dosahovala maximálně do poloviny výšky formičky.

Nyní zapněte plotnu, určitě ne naplno. Fáš se musí pošírovat, teplota vody musí být okolo 80 - 85°C. Takto "vařte" asi půl hodiny. 

Po uvaření vyndejte z vody a nechejte vychladnout. Poté vyklopte z tvořítek, nakrájejte na plátky a podávejte. Tato fáš bude ještě teplá. Můžete nechat také vychladnout při pokojové teplotě a poté ještě zchladit v lednici a podávat studenou.

Servírování záleží na vás. Fáš se dá použít i na raut, kde můžete na jeden velký talíř vyskládat všechny plátky fáše, ozdobit třeba kaviárem, plátky citronu a koprem.

Ke snídani můžete fáš podávat s plátky uvařeného vejce, na večeři třeba se špenátovým salátem jako my.

Dobrou chuť přeje Elly.

2017-12-06 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ryby
Druh přípravyvaření
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI