Pažitka
Název:

Adveni čirokový dezert se švestkami a skořicí


Adveni čirokový dezert se švestkami a skořicí


Ingredience:
Ingredience:
zrno čirok Adveni80 g
švetky100 g
jablko1 ks
datle2 ks
skořice + na ozdobení na špičku lžičky
Postup přípravy:

Znáte čirok od Adveni? Ne? Čirok je nejen dobrým zdrojem bílkovin, ale také vlákniny. Z minerálů obsahuje především hořčík, železo, fosfor, draslík, mangan, měď, selen i zinek. Z vitamínů pak především vitamín B6, vitamín B1 (nervový systém, proti únavě), vitamín B2 (kůže, oči) či niacin. Má protizánětlivé a antioxidační vlastnosti, působí proti rakovině, snižuje cholesterol a upravuje hladinu cukru v krvi. Jediné, co mně na něm vadí je délka přípravy, vaří se kolem 50 minut, ale stojí za to.

Čirok si namočíme na noc. Před vařením vodu slijeme, čirok dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme v poměru s trojnásobným objemem vody. Vaříme 50 minut, společně se skořicí a datlemi.
Po uvaření čirok rozmixujeme společně se švestkami, naplníme do sklenic a ozdobíme nastrouhaným jablíčkem a posypeme skořicí.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno