Pažitka
Název:

Agar dezert s mandlovým mlékem a jahodami

bez lepku, vhodné pro BKM, vegetariány


Agar dezert s mandlovým mlékem a jahodami


Ingredience:
Ingredience:
agar1 tyčinka
jahody200 g
mandlové mléko Provamel300 ml
voda dle potřeby
Postup přípravy:

Dezerty z agaru dělám nejraději v létě, příjemně ochladí a zároveň dodají živiny. Agar je bohatým zdrojem vápníku, jódu, železa, čistí střeva. Zároveň ráda využívám jeho přirozenou želírovací schopnost. A jelikož se mi po sluníčku zastesklo, tak jsem si ho na chvíli přinesla domů.

Na 15 minut si namočíme agarovou tyčinku do mističky s vodou. Vodu i s tyčinkou přelijeme do hrnce a povaříme do rozpuštění. Vody dávám od oka přibližně 150-200ml, aby se agar nepřichytával při vaření. Když je agarová tyčinka rozpuštěná (nejlépe při vaření míchat metličkou, aby se důkladně rozpustil), rozmixujeme si jahody, přidáme mandlové mléko, agar a opět rozmixujeme, nalijeme do pohárků a ozdobíme jahodami. Agar tuhne chladnutím, dezert je nejlépe dát vychladit do lednice. Případně konzumovat po vychladnutí. Dospělí si případně dosladí.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno