Pažitka
Název:

Aljašská treska v krustě z ovesných vloček


Aljašská treska v krustě z ovesných vloček


Ingredience:
Obalovaná treska:
aljašská treska300 g
ovesné vločky100 g
vejce1 ks
mléko1 dcl
máslo1 lžíce
koření dle chuti2 lžičky
sůl dle chuti
Bramborová kaše:
brambory0,5 kg
mléko100 ml
smetana 30%30 ml
máslo40 g
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Po velkém úspěchu u mého muže se zeleninou pečenou v krustě s ovesnými vločkami jsem zkusila podobnou přípravu i s treskou a úspěch byl snad ještě větší. Recept je už několikrát prověřený, jen dnes se mi podařilo jednu porci ukořistit, nafotit a sepsat přesný recept.

Vejce rozšleháme s mlékem, tresku osolíme, ovesné vločky smícháme s kořením. Porce tresky namáčíme v rozšlehaném vejci a obalujeme v ochucených ovesných vločkách. Menší plech si vymažeme máslem a poklademe na něj obalenou tresku. Zbytkem rozšlehaného vajíčka přelijeme tresku tak, aby vločky co nejvíce navlhli. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 20 minut. Podáváme s bramborovou kaší.

Bramborová kaše:

Brambory si oloupeme, nakrájíme na menší kousky, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme asi 20 minut doměkka. Vodu slijeme. Ideálně ručním šlehačem uvařené horké brambory krátce rozmixujeme spolu s máslem. Po částech přidáme teplé mléko, smetanu a vyšleháme v hladkou kaši. Dosolíme dle chuti.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Kateřina Cvrkalová

    zavřít okno