Pažitka
Název:

Amarantový dezert se švestkami a skořicí


Amarantový dezert se švestkami a skořicí


Ingredience:
Ingredience:
amarant1/2 hrnečku
hruška1 ks
švestky5 ks
mandarinky dle potřeby
borůvky dle potřeby
skořice1/2 lžičky
Postup přípravy:

Znáte amarant? Tak se s ním pojďme seznámit. Amarant je skvělým zdrojem železa, obsahuje také vápník, hořčík, fosfor, mangan a měď, z vitaminů jsou pak zastoupeny některé ze skupiny B, vitamin E, tuky jsou z velké části tvořeny nenasycenými mastnými kyselinami. Amarant má jemnou oříškovou chuť, vhodný je jako příloha, nasladko do kaší.

Amarant propláchneme a dáme vařit společně se skořicí. Při vaření prská, takže podléváme a mícháme, a pokud možno vyvaříme co nejvíce vody, jinak by amarant byl tekutý. Vaříme cca 20 minut. Pokud chceme zkrátit dobu vaření, na noc jej namočíme. Po uvaření stáhneme z plotny a přidáme nastrouhanou hrušku a švestky, společně rozmixujeme. Ozdobíme mandarinkami a borůvkami.
Pokud by se stalo, že směs bude tekutější, stačí přidat chia semínka. 

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno