Pažitka
Název:

Amaroun


Amaroun


Ingredience:
Ingredience:
šunka dle potřeby
bramborový nebo jiný salát dle potřeby
kyselé okurky dle potřeby
tvrdý plátkový sýr dle potřeby
paprika nebo mrkev na ozdobu
vařená vejce dle potřeby
petrželka dle chuti
Želatina:
voda900 ml
ocet100 ml
nové koření dle chuti
celý pepř dle chuti
bobkový list1 ks
cibule1 ks
sůl špetka
cukr špetka
želatina na vaječnou tlačenku2 pytlíky
Postup přípravy:

Malá inspirace na blížící se Velikonoce....

Amaroun nebo jinou formu si vypláchneme studenou vodou a navrstvíme suroviny, které máme rádi.

Všechny suroviny na želatinku svaříme a necháme chviličku zchladnout, jen aby to nebylo úplně vřelé. Pak přimícháme 2 pytlíky želatiny na vaječnou tlačenku a pořádně rozmícháme.

Pomalinku po stěnách lijeme do formy.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Nikola Behenská

    zavřít okno