Pažitka
Název:

Argentinské kuřecí prsíčko


Argentinské kuřecí prsíčko


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prso1 ks
čerstvé žampiony6 ks
smetana1 kelímek
koření Argentina špetka
čerstvě mletý pepř špetka
sádlo kousek
olej trochu
větší brambora2 ks
Postup přípravy:

Smetanová omáčka s žampiony dodá jídlu ještě větší "grády".

Nerozklepané prsíčko natřeme olejem, posypeme kořením Argentina, a necháme uležet.
Prso vložíme na rozehřátou pánev na 3 minuty z každé strany a poté vložíme do rozehřáté trouby na 180 stupňů na 8 min.
Mezitím do pánve přidáme trošku sádla, na kterém opečeme čtvrtky žampionů, které ke konci zalijeme smetanou, opepříme, osolíme a necháme odvařit.

Brambory očistíme a vaříme ve slupce 25 minut. Poté nakrájíme na úhledná kolečka a vložíme do rozpáleného oleje nebo do fritézy na 5 minut.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Milan Šesták

    zavřít okno