Pažitka
Název:

Asijské kuřeí kari s jasmínovou rýží


Asijské kuřeí kari s jasmínovou rýží


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prsní řízek4 ks
velká červená chilli paprička1 ks
čerstvý zázvor3 cm
český česnek nebo 3 cizí1 velký stroužek
čerstvý koriandr svazek
Wok oil oriental (made in Kaufland)4 lžíce
arašídové máslo5 lžic
domácí kuřecí vývar150 ml
řecký jogurt (toto striktně - nenahrazovat kysanou smetanou)200 g
kokosové mléko1 malá plechovka (165 ml)
jasmínová rýže300 g
Postup přípravy:

Na talíři dozdobíme chilli papričkami a koriandrem dle chuti.

Čtvrtinu chilli papričky, zbavené žeber a semínek, nakrájejte na jemňoulinké nudličky. Zbytek rozmixujte se zázvorem, česnekem, všemi stonky a třetinou lístků koriandru na hrubší pastu. Já jsem použila strunový drtič z Tupperware. Je-li třeba, přidejte pár kapek vody.
Ve woku si rozpalte olej, očistěte maso od blan, kostiček, omyjte, řádně osušte, překrájejte na větší kusy a vhoďte do pánve. Zhruba 5 min. zprudka opékejte za intenzivního míchání ze všech stran. Přimíchejte umixovanou pastu a ještě chvilku promíchejte s masem. Pak přidejte arašídové máslo, vývar, jogurt a osolte. Za mírného probublávání vařte cca 10 min. Poté přidejte kokosové mléko a vařte do úplného změknutí masa a zhoustnutí omáčky. Přidejte zbylé lístky koriandru.
Jasmínovou rýži uvařte dle svých zvyklostí nebo dle návodu na obalu.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno