Pažitka
Název:

Babiččina kvasnicová polévka


Babiččina kvasnicová polévka


Ingredience:
Ingredience:
mrkev200 g
vývar1 l
droždí1 kostka
cibule50 g
česnek2 stroužky
petrželka hrst
majoránka2 lžičky
vejce1 ks
polohrubá kukuřičná mouka70 g
sůl dle chuti
Ghí dle potřeby
Postup přípravy:

Když jsem studovala, "utíkala" jsem na víkend k babičce, kde byl klid na učení. Každý pátek mě u ní čekala tato výborná polévka, které jsem snědla pokaždé skoro celý hrnec. Zamilovala si ji i moje rodina, za což jsem vděčná, protože je nejen zdravá a díky kvasnicím bohatá na vitamín B, ale také rychle hotová.

Mrkev nakrájíme na kolečka a na přepuštěném másle 5min restujeme, než pustí barvu. Zalijeme vývarem, osolíme, přidáme petrželku a vaříme do změknutí asi 20min. Mezitím oloupeme cibuli, nakrájíme ji nadrobno a necháme zezlátnout na trošce ghí. Přidáme rozdrobené kvasnice a 3min mícháme. Sejmeme z plamene, ochutíme prolisovaným česnekem, solí, majoránkou a počkáme, než směs zchladne. Poté přidáme vejce a mouku a vytvoříme hustší těstíčko. Do vroucí polévky tvoříme nočky pomocí struhadla nebo cedníku na halušky. Už jen minutu povaříme a můžeme podávat.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno