Pažitka
Název:

Bábovka ze zakysané smetany


Bábovka ze zakysané smetany


Ingredience:
Ingredience:
polohrubá mouka2 hrnky
cukr krupice1/2 hrnku
zakysaná smetana1 kelímek
vejce2 ks
mléko1/2 hrnku
olej1/4 hrnku
kypřící prášek do pečiva1 ks
kakao3 lžíce
Postup přípravy:

Flekatá kravičková bábovka - pracovní název našeho nejmenšího. Na její výrobě se více jak z poloviny podílel - odměřoval suroviny, míchal a naléval do formy. A samozřejmě pekl jak jinak než pro tatínka, který nám ráno opět zmizel závodit.

Zakysanou smetanu smícháme s vejci, olejem a cukrem. Vmícháme mouku s kypřícím práškem a dolijeme tolik mléka, abychom vytvořili středně husté těsto. Půlku těsta obarvíme kakaem. Těsta střídavě vrstvíme do bábovkové formy- já používám silikonovou tak nemusím vymazávat. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů zhruba 45 minut (zkouším špejlí- když nelepí je hotovo).

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Kateřina Cvrkalová

    zavřít okno