Pažitka
Název:

Balkánská pomazánka

vegetariánský recept


Balkánská pomazánka


Ingredience:
Ingredience:
pomazánkové máslo1 balení
balkánský sýr dle chuti
vejce2 ks
červená kapie2 ks
jarní cibulka1 ks
česnek dle chuti
pepř špetka
pálivá červená paprika špetka
bylinky (já použila pažitku a směs sušených italských bylinek s oříšky) dle chuti
tatarka1 lžíce
Postup přípravy:

Pomazánku jsem vylepšila pečenou paprikou....

Papriku dáme krátce péct do trouby s kapkou oleje. Pomazánkové máslo promačkáme vidličkou do jemna. Přidáme česnek, koření, nastrouhaný sýr, cibulku, tatarku, vejce uvařené natvrdo a bylinky. Nakonec vmícháme nakrájenou pečenou papriku. Pomazánku nejlépe mažeme na čerstvě pečenou bagetku.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Tereza Buranská

    zavřít okno