Pažitka
Název:

Balkánské špízy


Balkánské špízy


Ingredience:
Ingredience:
mleté maso (vepřové a hovězí)500 g
strouhaný balkánský sýr hrst
sůl špetka
pepř špetka
červená paprika2 lžičky
jarní cibulka (pokrájená) trochu
sušená rajčata (pokrájená) pár
vejce1 ks
česnek3 stroužky
polohrubá mouka a strouhanka na dohuštění směsi
Postup přípravy:

Trochu vylepšené a u nás oblíbené mleté maso.

Maso si umeleme na jemno spolu s cibulkou a česnekem. Trochu cibulky si ponecháme a nakrájíme na jemno. Rajčata si nakrájíme na malinké kousky a nastrouháme sýr. Maso si osolíme, stačí méně, protože balkánský sýr je dost slaný. Opepříme, posypeme červenou paprikou a vmícháme nadrobno nakrájenou cibulku, rajčata a sýr. Klepneme jedno vajíčko a pak směs zahustíme moukou a strouhankou. Nejlépe se maso propracovává rukama. Z masa pak děláme koule, které střídavě napichujeme na jehlu s kolečky cibule, naskládáme na plech s pečícím papírem a zlehka pokapeme olejem. Pečeme do zlatavé barvy. Podáváme s restovanými bramborami a zeleninou.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Tereza Buranská

    zavřít okno