Pažitka
Název:

Banánovo-borůvkové cheesecake cupcakes


Banánovo-borůvkové cheesecake cupcakes


Ingredience:
Ingredience na těsto:
karamelové sušenky zn. Lotus250 g
rozpuštěné máslo70 g
Na tvarohovou náplň:
tučný tvaroh250 g
čerstvý termizovaný sýr - Zálesák100 g
rozmělněný banán1 ks
borůvky1 hrst
vejce2 ks
cukr krupice8 lžic
Na zdobení:
pařížská šlehačka1 kelímek
drcené sušenky1 hrstka
kakaové boby1 hrstka
Postup přípravy:

Cheesecaky mě fascinují už pěkně dlouho, k jejich vytvoření jsem se ale pořád nějak nemohla dostat. Díky dnešnímu volnému zasněženému Velikonočnímu pondělí však byl volného času na experimenty nadbytek. No a výsledek? Pečený cheesecake z karamelových sušenek s banánovo-borůvkovým tvarohem doplněný pařížskou šlehačkou.

Příprava těsta je velmi jednoduchá. Sušenky dáme do robota (používám sekáček na ořechy) a při největší rychlosti z nich uděláme sušenkovou drť. Lžíci si jí necháme stranou na zdobení a zbytek smícháme s rozehřátým máslem. Tímto těstem vyplníme obvod formičky a necháme na chvíli vychladit v lednici.
 
Nyní si připravíme tvarohovou nádivku. Smícháme bez jakéhokoliv speciálního postupu všechny suroviny. Směsí plníme vychlazené skořepinky a pečeme při 180 stupních cca 40 minut.
 
Během pečení si ušleháme pařížskou šlehačku, kterou nanášíme na vychlazené cheesecaky pomocí cukrářského sáčku. Na závěr posypeme rozdrcenými sušenkami a kakaovými boby.
Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Chlumáková

    zavřít okno