Pažitka
Název:

Banánovo-vanilkový dezert s agarem a chia semínky


Banánovo-vanilkový dezert s agarem a chia semínky


Ingredience:
Ingredience:
banán1 ks
vanilka na špičku nože
mandlové mléko Provamel300 ml
agarová tyčinka Country life3/4 ks
voda200 ml
chia semínka1/2 lžička
Postup přípravy:

Agar mi v zásobě nesmí chybět.  Agar je výbornou a mimořádně zdravou alternativou želatiny. 
Obsahuje železo, vápník a další stopové prvky, ale v menším množství než ostatní řasy. Je velice lehce stravitelný, má mírně projímavé účinky.
Je vynikající při snižování hladiny cholesterolu v krvi. Dlouhodobější používání velmi efektivně snižuje cholesterol.
Čistí zažívací trakt - když prochází zažívacím traktem, sbírá staré usazeniny a čistí vnitřnosti.
Vhodný při hubnutí - pokrmy s agarem jsou vhodné pro pacienty s nadváhou, protože agar má nulovou energetickou hodnotu.
Léčí zácpu – povzbuzuje peristaltiku střev. Působí zásadotvorně, proto je vhodný pro kombinaci s ovocem (pomáhá neutralizovat kyselinotvorné ovoce).

Do vody si namočíme agarovou tyčinku na 30 minut, povaříme do rozpuštění, stáhneme z plotny. Přidáme mandlové mléko, vanilku, banán, rozmixujeme a přidáme chia semínka, necháme vychladit v lednici.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno