Pažitka
Název:

Banánový cheesecake


Banánový cheesecake


Ingredience:
Ingredience:
Bebe cereální sušenky1 balení
rozpuštěné máslo60 g
holandské kakao1 lžíe
zralé banány2 ks
šťáva z 1/2 citronu dle chuti
ricotta1 kelímek
tučný tvaroh1 vanička
vejce4 ks
hladká mouka2 lžíce
moučkový cukr dle chuti
smetana ke šlehání1 kelímek
Postup přípravy:

Variant cheesecaků je opravdu hodně a stejně tak těch, co je mají tento typ dortu rádi. Naposledy jsem se lehce inspirovala v časopise Apetit, zkusila banánový cheesecake a nezklamal.

Sušenky umixujeme, přidáme k nim rozpuštěné máslo a kakao. Směs promícháme a důkladně napěchujeme do dortové formy lehce vymazané máslem. Korpus pečeme 10 minut při 180°C. 
Příprava náplně je velmi snadná. V míse rozmačkáme banány, zakápneme je citronovou šťávou. K banánům přišleháme vejce, cukr, ricottu, tvaroh, jogurt a mouku. Krém rozetřeme na sušenkový korpus a pečeme 10 minut na 240°C. Poté troubu ztlumíme na 110°C a dopékáme ještě 25 minut, troubu vypneme, ale cheesecake nevyndáváme a necháme ho v troubě do vychladnutí. I s formou dort dáme na 3 hodiny chladit do lednice. Před podáváním vyšleháme smetanu do tuha a potřeme jí povrch cheesecaku.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Tereza Pekárková

    zavřít okno