Pažitka
Název:

Baskické kuře


Baskické kuře


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí stehna, oddělená v kloubu2 ks
červená paprika1 ks
pikantní chorizo200 g
krájená rajčata1 konzerva
větší cibule1 ks
česnek6 stroužků
mletá sladká paprika1 lžička
uzená paprika1 lžička
tymián4 snítky
sůl dle chuti
pepř dle chuti
olivový olej dle potřeby
Postup přípravy:

Flákám vaření, flákám. Nebo spíš si ho usnadňuju, jak jen to jde. Prcek plynule přešel z lehu do stoje a na kolena, navíc toho zrovna moc nenaspí a tak máme doma veselo a někdy víc, než bychom chtěli. Hledám recepty, které jsou buď rychlé, nebo bez práce a největší čas mi zabírá je najít (smích). Tohle je jeden z těch, které za chvilku připravíte a pak už se jenom dělá sám v troubě, což je z mého pohledu naprostý ideál. Jen jsem vynechala olivy, tak jestli je máte rádi, šup tam s nimi!

Rozehřejte trouba 200°C. Chorizo pokrájejte na kolečka, papriku a cibuli na proužky a česnek na plátky. Spolu s rajčaty, tymiánem a případně olivami všechno v pekáčku promíchejte. Mas osolte, opepřete, posypte oběma paprikami, zakapejte olejem a položte na směs. Dejte péct odkryté na zhruba 50 minut, průběhu maso polévejte šťávou. Podávejte s bagetou nebo rýží. Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Tereza Šlehoferová

    zavřít okno