Pažitka
Název:

Batátová polévka s cibulí, celerem, petrželí a majoránkou


Batátová polévka s cibulí, celerem, petrželí a majoránkou


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřeby
batát370 g
bílá cibule1 ks
řapíkatý celer110 g
petržel36 g
sůl dle chuti
majoránk dle chuti
voda1 l
celerová nať na ozdobení
Postup přípravy:

Trošku se nám přemnožily batáty a já se je snažím použít, kde je to jen možné. Ne, že bychom je pěstovali, ale nějak došlo k narušení komunikačního kanálu a místo 3 batátů mi došly 3 balíčky. Nejdřív jsem se zděsila, ale miluji výzvy a batáty u nás rozhodně dlouho nepobudou.
Batáty se dají použít všude a polévky jsou z nich úžasné a tady je jedna z nich.

Než se pustíme do přípravy polévky, očistíme si a nakrájíme zeleninu.
V hrnci si rozehřejeme Ghí, přidáme pokrájenou zeleninu, kterou krátce prohřejeme a zalijeme vodou, připravovanou polévku osolíme a okořeníme majoránkou, vaříme do změknutí zeleniny. Uvařenou polévku můžeme rozšťouchat nebo rozmixovat dohladka. Já jsem zeleninu v polévce jen jemně rozmačkala a před servírováním ozdobila celerovou natí.

Pokud chceme mít polévku krémovou a hladkou, přepasírujeme ji a zjemníme rostlinnou smetanou, mandlovým mlékem, případně jogurtem či smetanou pokud tolerujeme mléčnou bílkovinu.

Přeji dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno