Pažitka
Název:

Batátová polévka s koriandrovým pestem


Batátová polévka s koriandrovým pestem


Ingredience:
Ingredience:
batáty250 g
větší mrkev1 ks
menší pórek1 ks
sojové mléko500 ml
sezamový nebo olivový olej2 lžíce
Pesto:
čerstvý koriandr svazek
piniová semínka1 lžíce
olivový olej1 lžíce
česnek1 malý stroužek
Postup přípravy:

Na tento recept jsem narazila v kuchařce Detox - recepty a rady a hned jsem věděla, že ho budu chtít ochutnat. Automaticky jsem pesto osolila, ačkoliv v receptu vůbec sůl není, cože je pro mě nezvyk, ale detox je detox. Nicméně si myslím, že mimo detox je možné polévku i pesto mírně osolit. Koriandr je aromatická bylinka, kterou mám moc ráda, dodá jídlu svěží a přitom plnou chuť. Výborný je do salátu, k vajíčku a v polévce je také moc dobrý.

Mrkev oškrábejte a nakrájejte na tenká kolečka, stejně tak pórek a batáty - ty nakrájejte na kostičky. V hrnci rozpalte olej a osmahněte na něm pórek, přidejte mrkev a batáty a chvíli opékejte. Potom vše zalijte horkým mlékem a vařte na mírném ohni 15 minut. Mezitím si připravte pesto, omytý koriandr, piniová semínka, olej a rozmělněný česnek buď rozmixujte, nebo utřete v hmoždíři. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem a podávejte spolu s pestem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Tereza Krejčí

    zavřít okno