Pažitka
Název:

Bazalkové pesto s mandlemi a petrželkou


Bazalkové pesto s mandlemi a petrželkou


Ingredience:
Ingredience:
čerstvá bazalka20 g
petržel kadeřavá20 g
extra virgin olivový olej150 ml
pražené mandle2 lžíce
sůl dle chuti
česnek2 - 3 stroužky
Postup přípravy:
Jak docílit toho aby vaše saláty, opečená bagetka nebo špagety byly zase o něco chutnější? Udělejte si doma pesto. Nejlepší je pesto čerstvě připravené.
Pesto lze konzumovat i se sýry, ale není vhodné jej ohřívat, neboť bazalka při vysoké teplotě hořkne.
Všechny ingredience smíchejte a rozmixujte dohladka.
Ano, jednodušší postup jsme zde ještě neměli.
Chutné a nenáročné jak na čas, tak na ingredience. Pesto si dejte nejlépe do uzaviratelné sklenice a mějte ho v lednici, kde vám vydrží velmi dlouho.

Dobrou chuť!
Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Dominika R. Scholzová

    zavřít okno