Pažitka
Název:

Bezinkové cupcakes s třešňovým krémem


Bezinkové cupcakes s třešňovým krémem


Ingredience:
Ingredience na těsto:
vejce2 ks
mléko2 dcl
olej0,6 dcl
lemon curd1 vrchovatá lžíce
třtinový cukr70 g
celozrnná mouka50 g
polohrubá mouka130 g
prášek do pečiva2 lžičky
soda2 lžičky
květy bezinek40 g
Na krém:
smetana ke šlehání100 ml
mascarpone100 g
třtinový cukr2 lžíce
třešně10 ks
květy bezinek na ozdobu1 hrstka
Postup přípravy:
Taky se u Vás doma každé léto zavařovalo vše, co nestačilo před babičkou utéct? Mám na to období krásné vzpomínky, a když jsem se o víkendu stavila za babičkou a viděla pár posledních třešní, které špaččí nájezdy nestihly ozobat, už jsem jich měla pár v autě. Cestou domů jsem si pak v dešti natrhala na polňačce pár květů černého bezu a o plánu na večer jsem měla naprosto jasnou představu.... upeču sezónní cupcaky s bezinkami a třešňovým krémem. A jaké byly? Kolegyně říkala, že nejlepší... Kdyby to neříkala i o těch předtím a těch předtím, asi bych jí to i věřila! Každopádně byly vláčné a originální a třešňový krém jim dodal na svěžesti. 
Předehřejeme si troubu na 170 stupňů.
 
Těsto vypracujeme klasickým postupem - nejprve smícháme tekuté složky a pak do nich postupně přimícháme všechny suché. Složky přidáváme podle jejich pořadí v receptu a mícháme pouze pomocí vařečky, není potřeba použít ruční šlehač. Připraveným těstem naplníme košíčky do 3/4 a pečeme cca 20 minut na 170 stupňů. Po upečení necháme vychladnout a v mezičase si připravíme krém.
 
Za pomoci ručního šlehače vyšleháme v tuhý krém smetanu, mascarpone a cukr. Nakonec přimícháme i na kousíčky nakrájené vypeckované třešně. Krém nanášíme na vychladlé dortíky za pomoci cukrářského sáčku.
 
Zdobíme každý dortík několika kvítky černého bezu.
 
Věřím, že Vás můj dnešní recept potěšil a pokud máte nějaké zajímavé recepty na zpracování květů černého bezu - napište mi je do komentářů, dokud kvetou.
 
Krásný den, Ivča!
 
 
 
Podrobné info:
Počet porcí17 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Chlumáková

    zavřít okno