Pažitka
Název:

Bezlepková pizza


Bezlepková pizza


Ingredience:
Těsto:
bezlepková mouka (Schär Farina Universal Mix)250 g
voda250 ml
sůl1 lžička
olivový olej4 lžíce
sušené droždí1 vrchovatá lžíce
Náplň:
domácí kečup6 lžic
mangold10 listů
prosciutto100 g
cherry rajčátka20 ks
mozzarella1 balení
olivový olej1 lžíce
Postup přípravy:

Jednoduchá, rychlá a bezlepková. Pokud nemusíte řešit bezlepkovou dietu, je to pro vás pouze ukázka toho, jakou kombinaci surovin můžete poskládat na klasické těsto na pizzu. Já si ale oblíbila i tuto bezlepkovou verzi.

1. Všechny suroviny na těsto smícháme a dobře zpracujeme. Těsto necháme v míse přikryté utěrkou na teplém místě kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. 

2. Poté ho rozdělíme na dvě části a z každé vytvarujeme na pečícím papíře potřeném olivovým olejem kulatou pizzu. 

3. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a na něm orestujeme na proužky nakrájené listy mangoldu.

4. Těsto potřeme kečupem, poklademe mangoldem, rozpůlenými rajčaty, prosciuttem a mozzarellou. 

5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 30 minut.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno