Pažitka
Název:

Bezlepkové čokoládové hvězdičky


Bezlepkové čokoládové hvězdičky


Ingredience:
Těsto:
mleté mandle125 g
moučkový cukr125 g
kvalitní kakao25 g
skořice špetka
vanilkový extrakt několik kapek
bílek1 ks
Grand Marnier1 lžíce
Zdobení:
sekané mandle5 dkg
třtinový cukr2 lžíce
limetka - kůra1 ks
Angostura Bitter10 kapek
Postup přípravy:

Každý rok se snažím připravit nějaké nové druhy cukroví. Moje mamka vždy peče klasiku, kterou máme všichni moc rádi a já ji stejně neumím tak dobře jako ona. Proto se snažím vždy přijít s něčím novým. Letos jsem chtěla mít alespoň jeden druh bezlepkový a myslím, že tyto hvězdičky se opravdu povedly.

1. V misce si smícháme mandle, cukr, kakao, skořici a směs vysypeme na vál. V nádobě si zlehka prošleháme metličkou bílek a přidáme do sypké směsi. Postupně zpracujeme těsto. Nakonec přidáme Grand Marnier a vanilkový extrakt. 

2. Těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme přes noc uležet v lednici. 

3. Druhý den těsto vyválíme na cca 1/2 cm plát (nejlépe mezi dvěma pečícími papíry). 

4. V misce si smícháme mandle, třtinový cukr, kůru z limetky a Angostura Bitter. 

5. Z těsta vykrájíme hvězdičky, které přeneseme na plech a zdobíme směsí z mandlí. Pečeme cca 8 minut na 180 stupňů.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno