Pažitka
Název:

Bezlepkové lívance z rýžové mouky

bezlepkový recept


Bezlepkové lívance z rýžové mouky


Ingredience:
Ingredience:
rýžová mouka1 hrnek
řecký jogurt2 lžíce
rostlinné mléko3/4 hrnku
kokosový cukr2 lžíce
kypřící prášek1 lžička
sůl špetka
kokosový olej dle potřeby
Postup přípravy:

Chci Vám u sebe na blogu představovat suroviny, kolem kterých byste v obchodě běžně prošli a ani byste si jich nevšimli. Nedávno jsem díky internetovému obchůdku se zdravou výživou objevila další úžasnou věc a to sice rýžovou mouku. A i když nejsem celiak, musela jsem si ji prostě koupit. Uvažovala jsem, co z rýžové mouky připravit a nakonec to vyhrály lívance. Pokud budete chtít tedy příště experimentovat a připravit si lívance jinak než obvykle, určitě zvolte tuhle variantu. Rýžová mouka navíc pomáhá snižovat hladinu cholesterolu a díky nízkému obsahu sodíku je vhodná i pro lidi s vysokým krevním tlakem.

Ve velké míse smícháme všechny suroviny, metličkou vypracujeme hladké těsto a necháme ho cca 5 minut stát. Na malém množství kokosového oleje (můžete použít i rostlinný) smažíme dozlatova malé lívance. Podáváme s řeckým jogurtem nebo tvarohem, borůvkami a datlovým sirupem. 

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno