Pažitka
Název:

Bezlepkové řezy s pudingem a zakysanou smetanou


Bezlepkové řezy s pudingem a zakysanou smetanou


Ingredience:
Ingredience:
vejce3 ks
med5 lžic
voda50 ml
rýžová mouka125 g
prášek do pečiva1/2 balíčku
kakao1 lžíce
mléko500 ml
vanilkový puding1 ks
med1 lžíce
zakysaná smetan400 g
med1 - 2 lžíce
vysokoprocentní čokoláda50 g
Postup přípravy:

Tyto řezy mají mnoho názvů. Někdo jim říká trio řezy, někdo nebe v hubě, u jiných je znám jako mexické vlny. Každopádně můj manžel je miluje a vždy, když jedeme za rodinou do Olomouce, a babička je upeče, tahá se s mojí sestrou o každý kousek. A není sám. Vyzkoušejte tuto bezlepkovou verzi.

Troubu rozehřejeme na 175 stupňů. Pekáč vysteleme pečícím papírem.
Žloutky vyšleháme s medem do pěny, přidáme vodu a mouku. Těsto necháme odpočinout. Mezitím si uvaříme puding, který osladíme lžící medu.
Do těsta vmícháme prášek do pečiva a pevný sníh z bílků. 2/3 těsta nalijeme do pekáče, zbylou 1/3 obarvíme kakaem a cikcak ji nacákáme na světlou vrstvu. 
Na syrové těsto nalijeme horký puding a řezy dáme péct na cca 30-35 minut.
Ještě horké potřeme zakysanou smetanou ochucenou medem.
Po vychladnutí zdobíme strouhanou čokoládou.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno