Pažitka
Název:

Bloody brownie z červené řepy


Bloody brownie z červené řepy


Ingredience:
Ingredience:
pečená červená řepa250 g
vejce2 ks
bílý jogurt2 lžíce
med180 g
sůl špetka
čokoládový protein (dobrovolné)1 - 2 odměrky
ovesné mouka (rozmixované vločky)250 g
holandské kakao30 g
85% hořká čokoláda100 g
tuk90 g
horká voda2 lžíce
prášek do pečiva1/2 sáčku
Poleva:
hořká či bílá čokoláda80 g
máslo1 lžíce
Postup přípravy:

Na instagramu jsem sdílela v instastories kousek upečeného snídaňového "bloodie" a spousta z Vás se mi ozvalo s prosbou o recept. Rozhodla jsem se ho tedy sdílej podrobněji i na mém blogu. Doufá, že bude koláč chutnat všem! Je vláčný, hutný a plný proteinu.

Řepu upečeme v alobalu 1 hodinu na 200°C, poté otevřeme alobal a necháme vychladnout. Následně nakrájíme na kostičky. Do mixéru si dáme vejce, bílý jogurt, lžíci vody, med a nakrájenou řepu. Vše dobře rozmixujeme. V mikrovlnné troubě si zatím rozpustíme čokoládu s 90 g tuku a lžící horké vody. Do velké mísy si nalijeme rozmixovanou směs, rozpuštěnou čokoládu a přidáme špetku soli. Za stálého míchání přidáme postupně kakao, čokoládový protein, prášek do pečiva a ovesnou mouku. Hotové těsto dáme péct v tukem vymazané formě zhruba 25 minut na 200°C. 

Moučník můžeme potřít rozpuštěnou čokoládou a po vychladnutí podávat, např. s malinami. 

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Štěpánka Petrů

    zavřít okno