Pažitka
Název:

BO SOT VANG (vietnamský guláš)


BO SOT VANG (vietnamský guláš)


Ingredience:
Ingredience:
hovězí kližka1 kg
mrkev2 ks
sekaná rajčata1 plechovka
drcený česnek6 stroužků
drcený koriandr1 lžička
skořice špetka
anýz2 hvězdičky
bobkový list2 ks
červené víno200 ml
vývar nebo voda300 ml
rybí omáčka5 lžic
olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
koriandr na závěr dle chuti
chilli paprička dle chuti
Příloha:
jasmínová rýže nebo bagetka dle chuti
Postup přípravy:

Tohle je dokonalý vietnamský guláš. Lehčí než česká klasika se šesti a myslím, že je to perfektní jídlo, pokud někdo chce tuhle kuchyni zkusit, ale nemusí pálivé a hodně kořeněné jídlo. Poprvé jsme ho měli v bistru NGON, kam si určitě zajděte, jestli ho chcete ochutnat. Myslím, že tenhle recept jsme doma vyladili skoro přesně tak, jak ho tam ochutnáte.

Kližku nakrájejte na kousky o velikosti sousta. v hrnci rozpalte olej, vhoďte maso, osolte, opepřete a přidejte i drcený koriandr a skořici. Maso promíchejte s kořením a opékejte. Když je maso skoro opečené, přidejte česnek a ještě krátce opečte. 

Přidejte mrkev nakrájenou na kolečka, plechovku rajčat, víno a vývar nebo vodu. Nezapomeňte na bobkový list a anýz.

Pod pokličkou nechte na mírném ohni dusit přibližně 2 hodiny, dokud nebude maso krásně měkké. Hotové jídlo dochuťte rybí omáčkou a jezte s bagetkou nebo rýží (já doporučuji rozhodně rýži). Na talíři posypejte čerstvým koriandrem a podle chuti chilli papričkou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Pavlína Stachová

    zavřít okno