Pažitka
Název:

Bochánky s rozinkami


Bochánky s rozinkami


Ingredience:
Ingredience:
špaldová jemná nebo hladká mouka400 g
vlažná voda200 ml
sádlo (nebo 50g másla a 50ml oleje)50 g
cukr30 g
sůl větší špetka
vejce (nechte si trošku na potření)1 ks
droždí1/3 kostky
trochu vajíčka a mléka - vyšlehat na potření
lupínky mandliček na posypání
rozinky dle chuti
Postup přípravy:

Na pondělní START - snídani - dnes upečené: BOCHÁNKY s rozinkami - budou podávané s vyšlehaným tvarohem a kouskem čerstvého ovoce.

Necháme si vzejít kvásek (voda, trochu cukru, kvasnice, trochu mouky). 
Kvásek přidáme k ostatním surovinám, zpracujeme v krásné těsto a necháme aspoň hodinku kynout. 
Po vykynutí rozdělíme na 10 dílů a tvoříme bochánky.
Na plechu necháme další 1/2 hod kynout. Pak prostřihneme do křížku.
Potřeme žloutkem vyšlehaným s mlékem, posypeme lupínky mandliček a pečeme na 160-175 stupňů asi 15-20 minut.

Rada: na spodek trouby dát kastrůlek s horkou vodou, jak se voda odpařuje, bude pečivo nadýchanější

Přeji, aby se pečivo povedlo a chutnalo.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Lucie Jahelková

    zavřít okno