Pažitka
Název:

Boloňské špagety


Boloňské špagety


Ingredience:
olivový olej2 lžíce
cibule (nakrájená na kostičky)1 ks
česnek (prolisovaný)4 stroužky
malá mrkev (nastrouhaná)1 ks
celer (nastrouhaný)1/4 ks
mleté hovězí maso500 g
sušená rajčata (nasekaná)3 ks
konzervovaná rajčata (nasekaná)400 g
červené víno150 ml
směs sušených bylinek (tymián, oregano, rozmarýn)1 lžička
sůl špetka
čerstvě mletý pepř špetka
špagety500 g
Ingredience:
Postup přípravy:

Bylinkami provoněné špagety, kdo by odolal?

Na velké pánvi rozpalte olej, pak ztlumte oheň a osmahněte na něm cibuli, po chvíli přihoďte i česnek, mrkev a celer. Asi po pěti minutách přidejte maso, směs míchejte, dokud se maso neopeče. Přisypte sušená a pak i konzervovaná rajčata, přilij­te víno, osolte, opepřete, všechno dobře promíchejte a nechte na mírném ohni vařit 35 až 45 minut. Maso by mělo zkřehnout a omáčka zhoustnout. Nakonec do ní přidejte i bylinky. Omáčkou polévejte uvařené špagety a nechte si chutnat.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno