Pažitka
Název:

Boloňský štrúdl

vegan


Boloňský štrúdl


Ingredience:
Ingredience:
sojový granulát1 pytlík
kvalitní zeleninový bujon1 kostka
velká cibule1 ks
česnek1 palička
krájená rajčata1 plechovka (asi 400 g)
protlak1 lžíce
kečup1 lžíce
majoránka špetka
bazalka dle chuti
oregano špetka
mletá paprika špetka
bylinková sůl dle chuti
olej trochu
sojové nebo jakékoliv rostlinné mléko dle potřeby
Těsto:
špaldová mouka250 g
olej80 ml
sůl1 lžíce
ocet1 lžíce
voda1 dcl
Postup přípravy:

Sója je luštěnina plná proteinů.Pochází ze severní a střední Číny. Název pochází z japonského „šóju“, což je vlastně sójová omáčka. Tak jdeme na to.

Těsto:
Všechny ingredience smícháme a vytvoříme hladké těsto. Vložíme do lednice a mezitím si vyrobíme náplň.

Náplň:
Uvaříme pytlík sojového granulátu s kostkou dobrého bujonu. Jednu menší cibuli nakrájíme na drobno, hezky pomalu děláme a mícháme na oleji. Pak na to dáme v bujonu uvařený a okapaný granulát, promícháme, přidáme majoránku, trochu mleté papriky a bylinkovou sůl. Chvíli mícháme a pak přidáme plechovku rajčat. Já měla rajčata už s bazalkou. Dále přidáme lžíci rajčatového protlaku a lžíci kečupu. A jako nejdůležitější součást aspoň pálku česneku. Nebojte se dát hodně majoránky, třeba i tymiánu, bazalky a tak dále. To celé chvíli povaříme a necháme vychladnout. 

Těsto rozdělíme na půlky a rozválíme natenko. Dáme na něj hromadu náplně a zamotáme.
Celé potřeme sojovým mlíkem rozmíchaným s trochou oleje a posypeme sezamem.
Pečeme na horký vzduch na 180° dokud nejsou nohavice na omak pevný.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Monika Kovačičínová

    zavřít okno