Pažitka
Název:

Boršč


Boršč


Ingredience:
Ingredience:
mrkev nakrájená na drobné kostičky1 miska
petržel nakrájená na drobné kostičky1 miska
celer nakrájený na drobné kostičky1 miska
kedlubna nakrájená na drobné kostičky1 miska
zelená paprika nakrájená na drobné kostičky1 miska
červená řepa nakrájená na drobné kostičky3 misky
sůl špetka
mletý bílý pepř špetka
mletý kmín špetka
nové koření5 kuliček
mletá červená paprika špetka
bobkový list3 ks
olivový olej0,5 dl
rajský protlak0,2 dl
česnek2 stroužky
středně velká cibule1 ks
Postup přípravy:

Tato polévka obsahuje vysoký podíl kořenové zeleniny,proto díky vysokému podílu minerálů a vitamínů velmi efektivně odbourává podkožní tuk 

Pozn.: jako odměrku používám kompotovou misku.

Na olivovém oleji osmahneme všechnu kořenovou zeleninu a asi 15 minut restujeme za stálého míchání. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, nové koření, bobkový list a nakrájenou papriku. Opět chvilku mícháme, přidáme mletou červenou papriku a zalijeme půl litrem vody nebo vývaru. Vaříme do změknutí kořenové zeleniny. Potom přidáme zvlášť uvařenou červenou řepu a vaříme dál.

Zatím co se polévka vaří, připravíme si na drobno nakrájenou cibuli, kterou osmažíme na kapce olivového oleji s česnekem nakrájeným na plátky, přidáme rajský protlak, necháme převařit a vlijeme do uvařené zeleniny. Pokud by byla polévka příliš hustá, můžeme přidat vodu nebo vývar a nechat ještě jednou vzkypět. Na závěr můžeme přidat petrželovou nať nebo pažitku. Polévka je naprosto vynikající!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Milena Jandusová

    zavřít okno