Ingredience: | |
mrkev nakrájená na drobné kostičky | 1 miska |
petržel nakrájená na drobné kostičky | 1 miska |
celer nakrájený na drobné kostičky | 1 miska |
kedlubna nakrájená na drobné kostičky | 1 miska |
zelená paprika nakrájená na drobné kostičky | 1 miska |
červená řepa nakrájená na drobné kostičky | 3 misky |
sůl | špetka |
mletý bílý pepř | špetka |
mletý kmín | špetka |
nové koření | 5 kuliček |
mletá červená paprika | špetka |
bobkový list | 3 ks |
olivový olej | 0,5 dl |
rajský protlak | 0,2 dl |
česnek | 2 stroužky |
středně velká cibule | 1 ks |
Tato polévka obsahuje vysoký podíl kořenové zeleniny,proto díky vysokému podílu minerálů a vitamínů velmi efektivně odbourává podkožní tuk
Pozn.: jako odměrku používám kompotovou misku.
Na olivovém oleji osmahneme všechnu kořenovou zeleninu a asi 15 minut restujeme za stálého míchání. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, nové koření, bobkový list a nakrájenou papriku. Opět chvilku mícháme, přidáme mletou červenou papriku a zalijeme půl litrem vody nebo vývaru. Vaříme do změknutí kořenové zeleniny. Potom přidáme zvlášť uvařenou červenou řepu a vaříme dál.
Zatím co se polévka vaří, připravíme si na drobno nakrájenou cibuli, kterou osmažíme na kapce olivového oleji s česnekem nakrájeným na plátky, přidáme rajský protlak, necháme převařit a vlijeme do uvařené zeleniny. Pokud by byla polévka příliš hustá, můžeme přidat vodu nebo vývar a nechat ještě jednou vzkypět. Na závěr můžeme přidat petrželovou nať nebo pažitku. Polévka je naprosto vynikající!
Podrobné info: