Pažitka
Název:

Borůvkový parfait s amarantem


Borůvkový parfait s amarantem


Ingredience:
Ingredience:
amarant1/2 hrnku
třtinový cukr1 lžíce
bílé řecké jogurty2 ks
nahrubo nasekané mandle4 lžíce
borůvky dle potřeby
švestkový sirup dle chuti
Postup přípravy:

Dnes bych Vám chtěla představit amarant neboli laskavec. Jedná se o obilovinu, kterou dnes můžete koupit v každé zdravé výživě. Seženete ho buď ve formě semínek a vyrábí se z něj také mouka. Ze všech obilovin má nejvyšší obsah proteinů a vlákniny.

Osmažená semínka amarantu na pánvi pukají jako popcorn. Můžete ho také uvařit a připravit si z něj například snídaňovou kaši. Když amarant vychladne, získá želatinovou konzistenci. No a přípravou parfaitu nemůžete nikdy nic pokazit. Jednoduše na sebe navrstvěte všechny své oblíbené ingredience a skvělý dezert je na světě.

Do hlubší pánve nasypte amarant a nasucho opékejte cca 5 minut. Po chvilce by Vám měly kuličky amarantu začít praskat a bělat jako popcorn. Do pánve přilijte trošku vody a vsypte třtinový cukr. Nechte zkaramelizovat, odstavte z ohně a přikryjte pokličkou. Připravte si dvě stejné skleničky. První vrstvu udělejte z bílého jogurtu, na tu přijde karamelový amarant, zase bílý jogurt, borůvky, nasekané mandle, bílý jogurt smíchaný se švestkovým sirupem, borůvky a nakonec zase mandle. Takto připravený parfait nechejte vychladit v lednici a podávejte studený. 

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno