Pažitka
Název:

Bramborák

Bezlepkový recept


Bramborák


Ingredience:
Ingredience:
velké brambory5 ks
česnek1 palička
sojová, cizrnová nebo hrachová mouka150 g
uzené tofu100 g
uzená mortadella (Salve Natura) - nemusí být50 g
olej20 ml
majoránka špetka
sůl špetka
Postup přípravy:

Bramborák nemusí být vždycky záležitost oleje a pánve. Zkuste si tedy tento vynikající bezlepkový, určitě si jej zamilujete.

Do mísy nastrouháme brambory na hrubém struhadle. Přidáme utřený česnek, nadrobno nakrájené tofu a mortadellu, mouku, olej a sůl. Celé pořádně promícháme a nalijeme do vymazané formy. Upečeme na 180st. asi 30minut, dokud není z vrchu krusta. Podáváme za tepla i za studena.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Monika Kovačičínová

    zavřít okno